Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc în calitate de specialist în organizarea casei: “Ce facem cu lucrurile la care renunțăm după decluttering?
În primul rând, alege varianta cea mai ușoară pentru tine!
La final, voi dezvălui și care este varianta cea mai ușoară pentru mine.
La început, când am realizat că surplusul de lucruri din viața mea și din casă nu-mi servește cu nimic, ba chiar mă încurcă, am împrăștiat lucrurile în toate direcțiile.
În toate direcțiile, cu excepția naturii și a casei mele.
Știi? Nu o să salvezi Oceanul Indian înainte să te salvezi pe tine!
Sfatul meu ferm este să nu arunci pur și simplu lucrurile la gunoi, mai ales dacă ai mobilitatea și posibilitatea de a oferi obiectelor tale o nouă viață și de a contribui la protejarea mediului înconjurător.
Desigur, dacă din motive legate de sănătate și mobilitate este necesar să arunci anumite lucruri lângă ghena de gunoi, de acord, trebuie să te ocupi de propria bunăstare înainte de orice altceva.
Cu siguranță, oricare ar fi situația, aceste obiecte vor avea o destinație mai bună decât să ocupe spațiu în casa ta.
Înainte de a decide ce să faci cu lucrurile de care nu mai ai nevoie, iată un lucru pe care ar trebui să-l iei în considerare:
Asigură-te și reasigură-te că ai terminat procesul de decluttering. Nu vrei să deschizi dulapul cu căni când te întorci acasă de la centrul de donație și să-ți dai seama că ai păstrat ceva inutil, doar pentru că nu ai finalizat procesul.
Ce nu ar trebui să faci cu lucrurile după decluttering?
Ce am făcut eu la început și nu am făcut bine!?
Am “donat” lucruri prin intermediul mamei mele care urma să le ofere unor persoane nevoiașe din cartier. Din păcate, nu s-a întâmplat așa și am descoperit ulterior că acele lucruri se aflau în dulapurile ei. Nu face ca mine! Eliberarea de lucruri este un proces complex, de la început până la final, adică când hotărâm cum să le scoatem din casă. Acest lucru se aplică și celor dragi nouă, din cauza lipsei de timp și a prioritizării acestui aspect, există riscul să-i încărcăm pe ei cu obiectele noastre inutile.
UNDE ȘI DE CE SĂ DONEZI?
Un mod excelent de a da viață în continuare lucrurilor tale este să le donezi în bună stare către organizațiile de caritate locale. Îmbrăcăminte, jucării, cărți sau mobilierul în stare bună pot face o diferență semnificativă pentru cei în nevoie. Nu știi niciodată cum vei influența viața cuiva donând un obiect de care nu mai ai nevoie. Donarea nu este benefică doar pentru beneficiar, ci este și o experiență personală gratifiantă pentru tine, în calitate de donator.
- ASOCIAȚIA DRAGOSTE DESCULȚĂ – dacă intrați pe link să vă asigurați că aveți o zi bună, este imposibil să priviți realitatea unor oameni fără noduri în gât. Prioritate au articolele de sezon; dacă deja v-ați făcut rotația hainelor și aveți geci, ghete și fulare pe care nu le mai folosiți, sunt oameni care le vor folosi cu mare nevoie și drag.
- DGASMB si campania lor cu tradiție Bebe de București are Hainuțe | DGAS. Găsiți în link informații despre locații și programul de colectare a hainelor pentru cei mici.
- FUNDAȚIA MEREU APROAPE– Dacă doriți să trimiteți haine, încălțăminte, produse de igienă, rechizite, alimente, jocuri, jucării, mobilă sau alte donații materiale.
- LA TAICA LAZĂR – magazin de caritate, în special pentru cărți, decorațiuni și veselă. Îți recomand să-i urmărești pe Facebook sau pe Instagram pentru campaniile în curs.
- BISERICI LOCALE– Biserica poate fi o sursă de donații pentru mobilier, haine și alte bunuri. Contactați biserica locală pentru a afla dacă ei colectează astfel de obiecte. Dacă nu colectează, ar trebui să primiți recomandări spre alte biserici care fac acest lucru.
- FARA Romania – binevenite rechizite, ghiozdane, încălțăminte, mobilier, computere, alte echipamente electronice sau electrocasnice în stare bună de funcționare, vitamine, produse de igienă, pampers, jucării, lenjerie de pat, pături, obiecte de bucătărie, decorațiuni pentru Crăciun, materiale de construcție, şi lista poate continua.
- GRUPURILE FREECYCLE DE PE FACEBOOK
UNDE ȘI DE CE SĂ VÂND!?
Este important să nu risipim resursele noastre. Vânzarea obiectelor tale nedorite nu este o opțiune egoistă, ci o modalitate de a adăuga la veniturile tale în timp ce le reciclezi.
Înainte să te decizi în direcția asta, trebuie să știi că o să ai nevoie de puțin mai mult timp să gestionezi acest proces.
- Grupuri de Facebook: Nu mai port; Love Yard Sale; Urzeala Sifonierelor; Yard Sale
- Aplicația Vinted – o aplicație extrem de intuitivă, vinzi fără costuri suplimentare, dar trebuie să depui efort în pregătirea pozelor, încărcarea lor în aplicație, ambalarea lor și transportul la punctul de depunere.
- Aplicația ZESTRE – dacă vrei să susții antreprenori români, aplicația solicită un comision de 5% după ce vânzarea s-a încheiat cu succes.
Există numeroase alte aplicații care facilitează vânzarea hainelor la mâna a doua. Câteva alte exemple populare includ OLX sau Okazii.ro.
Eu am ales bisericile de cele mai multe ori și niciodată nu am vândut niciun articol pe care l-am eliminat din casa mea. Pur și simplu am ales să fac altceva cu timpul de care aveam nevoie să vând.
Totodată, am reciclat, în special decoratiuni și jucării uzate, dar despre asta revin cu un alt articol.
De ce am ales bisericile? Simplu, pentru că sunt în proximitatea casei mele și am salvat mult timp cu transportul lor. În plus, m-am asigurat că lucrurile ajung cu adevărat la oameni care au nevoie de ele.
Indiferent de decizie, dacă vinzi sau donezi, este o situație în care toată lumea câștigă!
Ce câștigi tu? Spațiu fizic, spațiu mental, mai mult aer și mai mult focus pe lucrurile cu adevărat importante pentru tine!